FERNCROFT

FERNCROFT

A regular client asked us to redesign their home, to improve the connection to the garden and bring daylight into the property.

We learned that our clients each had a contrasting idea of home, stemming from their upbringing – energetic and social (full) vs. peaceful and private (empty).

The site is close to Kindepore Reservoir which catalysed development in the area. Just as the reservoir triggered the area and the building of this property, we wanted our clients to experience their new home as a reservoir, that opens up and fills with people, daylight and the garden, letting them flow in, in the same way water flows into a reservoir. Bringing daylight and garden into the home allows it’s inhabitants to live a better and healthier life, the same way that a reservoir supplies fresh clean water to the local population.